Ta tarta to kwintesencja mojego talentu do wypiek贸w: 艂atwo, szybki, a przyjemnie馃槈.
Ca艂a tart臋 robi nam jej wysoko艣膰 truskawka, poza sezonem letnim polecam tak偶e wersj臋 ze 艣wie偶ymi malinami lub bor贸wkami.
B臋dziecie potrzebowa膰 jedynie:
150g m膮ki pszennej
120g margaryny
30g cukru pudru
tabliczk臋 bia艂ej czekolady
250g serka mascarpone
0,5kg truskawek
Do szerokiej miski przesiewamy m膮k臋, dodajemy margaryn臋 (kroj臋 j膮 na ma艂e kosteczki), cukier i skrapiamy 艂y偶k膮 wody. Zdecydowanym ruchem zagniatamy ciasto i odk艂adamy na 30 minut do lod贸wki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180C.
Ciasto wyjmujemy z lod贸wki i wyk艂adamy nim nat艂uszczon膮 form臋 (IKEA). Wierzch ciasta wielokrotnie nak艂uwamy widelcem. Pieczemy oko艂o 25 minut, a偶 ciasto nabierze z艂otego koloru.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz